Buharkent ve İncir Konulu Şiir Yarışması

BUHARKENT BELEDİYE BAŞKANLIĞI
BUHARKENT KONULU ŞİİR YARIŞMA ŞARTNAMESİ

KATILIM ŞARTLARI:
1. Yarışmaya 18 yaşını doldurmuş bütün şairler katılabilir.
2. Şiirler Hece veya serbest vezinle yazılabilir.
3. Seçici Kurul Üyeleri, Buharkent Belediyesi çalışanları ve birinci derece yakınları yarışmaya katılamazlar.
4. Yarışmaya katılacak şiirler, daha önce hiçbir yerde yayınlanmamış ve herhangi bir yarışmada ödül almamış olması gerekmektedir.
5. Yarışmacılar en fazla bir şiirle yarışmaya katılabilirler.
6. Şiirler, 10 kıtayı veya 40 satırı geçmeyecek şekilde, Times New Roman yazı karakterinde, 12 punto bilgisayarda yazılarak, 6 nüsha olarak hazırlanacaktır.
7. Şiir metninin üzerine ad, soyad ve şairin bilinen mahlası yazılmayacak sadece rumuz yazılacaktır. Rumuzun yanına 3 rakamdan oluşan bir sayı eklenecektir. ( Rumuzlarda karışıklığa ve benzerliğe meydan vermemek açısından. Örneğin: Buharkent 009 gibi.)
8. Yarışmacılar; kullandıkları rumuzu, ad ve soyadlarını, fotoğraflı özgeçmişlerini, adres ve telefon bilgilerini, üzerine sadece rumuzlarını yazdıkları kapalı zarfa koyacaklardır.( Bu zarf, üzerine rumuzdan başka hiçbir bilgi yazılmayacak.)
9. Yarışmacılar; 6 nüsha şiirlerinin çıktısını koydukları üzerinde rumuz yazılı zarf ile kimlik bilgilerini içeren üzerinde yine rumuz yazılı diğer zarfı ayrı bir zarfa koyarak AYDIN YAZARLAR VE ŞAİRLER DERNEĞİ  P.K. 78  Efeler- AYDIN Adresine  ya taahhütlü veya kargo ile göndereceklerdir.
10. Yarışmaya gönderilen şiirler yarışma sonuçlandıktan sonra, ön elemeye tabi tutulacak ön elemeyi geçen şiirler “Buharkent ve İncir Şiirleri” adlı kitap haline getirilip yayınlanarak 2015 yılı sene sonuna kadar katılımcılara, okullara kütüphanelere okuyuculara ücretsiz olarak dağıtılacaktır. Bu yayından dolayı şairler telif hakkı talep edemezler.
11. Şartnameye uymayan şiirler değerlendirmeye alınmayacaktır.
12. Tüm eserlerin her türlü kullanım hakkı Buharkent Belediyesine aittir.
13. Şartnamede belirtilmeyen konularda Seçici Kurul kararı geçerlidir.
14. Şiirlerin sorumluluğu yazarlarına aittir.
Teslim Süresi;
Eserler en geç 24 Temmuz 2015 Cuma günü saat 17.00 ‘ a kadar  postayla yada kargoyla teslim edilmiş olacaktır. Bu tarih ve saatten sonra gönderilen eserler yarışma dışı kalacaktır. Yarışma Sonuçları;
01 Ağustos 2015 tarihinde http://www.buharkent.bel.tr/index.php adresinden ve Aydın Yazarlar ve Şairler Derneği’nin face sayfasından duyurulacaktır.
SEÇİCİ KURUL ÜYELERİ:
1) Şükrü ÖKSÜZ Aydın Yazarlar ve Şairler Derneği Başkanı (Şair-Yazar-Gazeteci)
2) Naim ÖZDAMAR Emekli Edebiyat Öğretmeni Şair.
3) Beyhan ERDOĞAN Emekli Edebiyat Öğretmeni Şair.
4) Sermet APAYDIN Emekli Öğretmen Şair.
5) Yaşar UYAR Emekli Öğretmen Şair, Halk Ozanı.

ÖDÜLLERİN VERİLMESİ:
Ödüller 07 Ağustos 2015 tarihinde Buharkent İncir festivalinde verilecektir.
1. Şiir; 1 Adet laptop + Plaket
2. Şiir; 1 Adet Fotoğraf Makinası + Plaket
3. Şiir; 1 Adet tablet bilgisayar + Plaket

1.Mansiyon Kitap Seti + Plaket
2.Mansiyon Kitap Seti + Plaket
3.Mansiyon Kitap Seti + Plaket
Not: Dereceye giren şiirlerden bazıları bestelenerek şarkı haline getirilebilecektir.
Yarışmanın iptali; Buharkent Belediyesi her hangi bir sebepten dolayı yarışmayı tek taraflı iptal edebilir, bu nedenle yarışmacılara karşı yükümlülüğü yoktur.
İLETİŞİM: Buharkent Belediye Başkanlığı Yazı İşleri Müdürlüğü Buharkent- AYDIN
Telefon: 0256.391 30 05