BUHARKENT BELEDİYESİ DEVE GÜREŞİ FESTİVALİ

Buharkent Deve Güreşi 18.12.2016 tarihinde, ulaşım ve otopark imkanları, seyir terasları ve yeni yapılan WC ve Lavabo tesisiyle Türkiye’nin en iyi deve güreşi arenası olan Buharkent Deve Güreşi Arenasında gerçekleştirilecektir.
10 Aralık 2016 tarihinde İstanbul'da meydana gelen menfur terör saldırısı sonucunda çoğu Polis olan vatandaşlarımız şehit olmuş ve birçok vatandaşımız da yaralanmış ve bu durum bütün milletimizi üzüntüye boğmuştur.
Şehitlerimiz, yaralılarımız ve onların ailelerine saygı nedeniyle öncesinde ve deve güreşi esnasında kesinlikle davul, zurna, eğlence içerikli müzik çalınmasına müsaade edilmeyecektir. Buharkent Belediyesi olarak Deve Güreşi Arenasında Türk Bayrağı dağıtılacak olmakla birlikte vatandaşlarımızın da Deve Güreşi Arenasına varsa Türk Bayraklarıyla gelmelerini, teröre karşı birlik ve beraberlik içinde bir duruş sergilemelerini bekliyoruz. Deve Güreşi Arenasında alkol satışı yapılmayacaktır ve vatandaşlarımızın da hassasiyet göstererek eğlenceye yönelik tutum ve davranış içinde olmaktan uzak duracakları düşüncesindeyiz.
Buharkent Meslek Yüksekokulu yararına düzenlenen, milli kültürümüzün bir parçası olan ve bu niteliğini esas alınarak gerçekleştirilecek olan Buharkent Deve Güreşine tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz. Saygılarımla.
Mehmet EROL
Buharkent Belediye Başkanı