MOBİL KETEM PROJELERİ DEĞERLENDİRME VE TANITIM TOPLANTISI

Sayın Valimizin eşi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. D. Didem Ayyıldız’ ın katılımıyla Aydın Valiliği himayesinde başlatılan ve devam eden Mobil Ketem, Gönül Elçileri ve Aile Akademisi Projeleri ile ilgili değerlendirme toplantısına Sayın Buharkent Kaymakamımız Cemil ÖZTÜRK , Buharkent Belediye Başkanımız Sayın Mehmet EROL Eşi Hafize EROL,Halk Sağlığı Müdürü Şenol Okur ve diğer protokol üyeleri ile birlikte katıldı.

Gönül Elçileri Projesi kapsamında; son bir yılda yapılan çalışmaları değerlendiren Bayan Ayyıldız, Aydın’daki koruyucu aile sayısının 21’den 54’e yükseldiğini ve Aydın gönül elçileri sayısının Türkiye genelindeki sıralamada 81 inci sıradan 25 inci sıraya çıktığını belirtti. 2014-2015 yılı gönül elçileri çalışmalarıyla bu sayıları daha da artırmayı hedeflediklerini ifade eden Bayan Ayyıldız, bu amaçla, her ilçede Kaymakam eşlerinin himayesinde oluşturulan gönül elçileri gruplarıyla; toplumun dezavantajlı kesimleri başta olmak üzere ev ziyaretlerinin artırılmasının,  bu ziyaretlerde başta sağlık ve eğitim olmak üzere ihtiyaç sahibi ailelere her konuda yardım elinin uzatılmasının çok önemli olduğunu söyledi.