Buharkent'te 3 bin 800 konut jeotermalle ısıtılacak

04/03/2022

Bu yılın sonuna kadar öncelikli hedefimiz ilçede 3 bin 800 konutu jeotermalle ısıtmak. İlk olarak ilçedeki konutların jeotermal enerjiyle ısıtılmasını planlıyoruz. Bununla ilgili hazırlıklarımızı tamamladık. Proje için Nisan ayında ihaleye çıkacağız.

Başkan Mehmet Erol, ihale öncesi Afyonkarahisar Sandıklı'da jeotermalle ısıtılan seralarda, konutlarda ve sebze meyve kurutma tesislerinde incelemelerde bulundu. Başkan Erol, Sandıklı Jeotermal Isıtma Termal Turizm Ticaret Seracılık Müdürü Muzaffer Bahadırhan Seyman'dan bilgi aldı.

Buharkent'te yaşayan vatandaşları yüksek ısınma giderlerinden kurtaracaklarını belirten Başkan Mehmet Erol, "Seyman ile birlikte bölgede incelemelerde bulunduk. Buharkent'e kazandıracağımız Jeotermal Isıtma Projesi ile doğalgaz fiyatlarına göre yarı yarıya tasarruf sağlayacağız. İlk hedefimiz 3 bin 800 konutu ısıtmak olacak. 2022 sonuna kadar değerli halkımızın hizmetine sunacağız", dedi.