Buharkent Pazar Yerine İlk Kazma Vuruldu

13/01/2024

Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, kentte gerçekleştirdikleri vizyon projelerine bir yenisini ekleyerek, 3 katlı ve 2 bin 500 metrekarelik alana yayılan 7 bin 500 metrekarelik modern pazar yeri ve kent meydanı inşaatına dualar eşliğinde başladı.
Başkan Erol, kentteki gelişmeler hakkında yaptığı açıklamada, Buharkent Belediyesi tarafından planlanan pazar yeri ve kent meydanı projesinin ilk kazmasının atıldığını duyurdu. Başkan Erol, bu projenin tamamlanmasıyla birlikte Buharkent'in ekonomik ve sosyal hayatının daha da güçleneceğini belirtti.
Buharkent Pazar Yeri projesinin 8. ihaleyle hayata geçirilebildiğini vurgulayan Başkan Erol, projenin bir yıl içerisinde tamamlanmasının hedeflendiğini ifade etti. Projenin esnaflara modern ve hijyenik bir çalışma ortamı sunacağını dile getiren Başkan Erol, aynı zamanda kent meydanıyla birlikte ilçeye yeni bir cazibe merkezi kazandırılacağını söyledi.
Başkan Erol, projenin geçmişteki mücadelelerle karşılaştığını ve muhalefetin engellemeye çalıştığını ifade ederek, ancak sonunda projenin gerçekleştiğini belirtti. İnşaatın başlamasıyla birlikte heyecanlarının dorukta olduğunu belirten Başkan Erol, projenin ilçeye ve halka büyük değerler katacağını ifade etti.
Başkan Erol ayrıca, projenin 2014 seçimlerinde vaat edildiğini ancak muhalefetin engellemesi nedeniyle geciktiğini, ancak şimdi gerçekleştiğini belirterek, muhalefetin amacına ulaşamadığını vurguladı. Yapılan konuşmalarda, Başkan Erol ve projede emeği geçen herkese teşekkür edildi. Başkan Erol, konuşmaların ardından iş makinasının kumandasına geçerek proje çalışmalarını başlattı.